ویزای فریلنسری

شرایط دریافت ویزای فریلنسری آلمان

ویزای فریلنسری آلمان

در این مقاله به بررسی شرایط، نحوه دریافت، مدارک مورد نیاز و … ویزای فریلنسری آلمان می پردازیم. این مقاله در سال 2021 نگارش شده است و بروزترین اطلاعات موجود را دریافت خواهید کرد. عنوان موضوعاتی را که در این مقاله توضیح داده ایم در زیر بصورت لیست ذکر شده است:

  1. ویزای فریلنسری آلمان چیست؟
  2. تفاوت بین فریلنسرها و تجار
  3. چه افرادی به ویزای فریلنسری آلمان نیاز دارند؟
  4. شرایط لازم برای دریافت ویزای فریلنسری آلمان
  5. مدارک موردنیاز برای دریافت ویزای فریلنسری آلمان
  6. نحوه اخذ ویزای فریلنسری آلمان
  7. انواع ویزای فریلنسری آلمان
  8. مجوز اقامت برای دارندگان ویزای فریلنسری
  9. ثبت نام فریلنسر در آلمان
  10. مالیات برای دارندگان ویزای فریلنسری آلمان
  11. شرایط تمدید ویزای فریلنسری آلمان
  12. ویزای همراه فریلنسر

فریلنسینگ به یک سبک زندگی در سال های اخیر تبدیل شده است. فریلنسر به افرادی گفته می شود که برای خود یا تحت یک قرارداد کار می کنند. فریلسنرها در استخدام هیچ سازمان یا نهادی نیستند. اغلب کشورها به فریلنسرهای خارجی اجازه ورود و فعالیت می دهند. بستر میزبانی از فریلنسرها در آلمان نیز فراهم است. البته فریلنسرها برای ورود به آلمان ملزم به اخذ ویزا هستند. در ادامه خواهیم دید که منظور از ویزای فریلنسری آلمان چیست.

ویزای فریلنسری آلمان چیست؟

ویزای فریلنسری آلمان نوعی ویزای ملی است. دارندگان این نوع ویزا می توانند بیش از ۳ ماه در آلمان اقامت داشته باشند. همچنین این افراد می توانند در قالب هر نوع استارتاپ، شغل آزاد یا تحت قرارداد فعالیت کنند. دارندگان ویزای فریلنسری محدود به حوزه خاصی نیستند و  در زمینه های مختلف اجازه فعالیت دارند. به عنوان مثال، صاحبین تمام مشاغل زیر می توانند به عنوان فریلنسر در آلمان کار کنند:

  • برنامه نویس
  • حسابدار
  • فروشنده
  • پزشک
  • نویسنده
  • معلم
  • مهندس
  • وکیل
  • مشاور مالیات
  • هنرمند

البته باید توجه داشت که فریلنسری متفاوت از تجارت است. در ادامه، تفاوت بین فریلنسرها و تجار بیان می شود.

تفاوت بین فریلنسرها و تجار در

اگرچه هم فریلنسرها و هم تجار برای کسی کار نمی کنند اما طبق قوانین آلمان این دو گروه از هم جدا هستند. فریلنسرها با اسم خود کار می کنند اما تجار تحت نام یک برند فعالیت می کنند. تجار موظف به ثبت فعالیت خود در اداره ثبت مشاغل آلمان هستند اما فریلنسرها از انجام این امر معاف می باشند. همچنین مالیات دریافتی از فریلنسرها به مراتب کمتر از تجار است. پس اگر مایلید که برای خود و به عنوان فریلنسر در آلمان کار کنید؛ ابتدا باید ببینید که به ویزا نیاز دارید؟ در بخش بعدی به این سوال پاسخ داده می شود.

چه افرادی به ویزای فریلنسری آلمان نیاز دارند؟

فریلنسرها بسته به کشور محل اقامت ملزم یا معاف از اخذ ویزای فریلنسری آلمان هستند‌. شهروندان اتحادیه اروپا، نروژ، سوئیس، ایسلند و لیختن اشتاین بدون اخذ ویزا می توانند در آلمان کار کنند؛ اما بعد از ورود به آلمان ملزم به اخذ مجوز اقامت هستند. شهروندان کشورهای کانادا، استرالیا، اسرائیل، آمریکا، نیوزلند، ژاپن و کره جنوبی بعد از ورود به آلمان می توانند برای دریافت ویزای فریلنسری اقدام کنند. اما مردم سایر کشورها از جمله ایران تنها زمانی می توانند به عنوان فریلنسر در آلمان کار کنند که ویزای فریلنسری این کشور را دریافت کرده باشند. پس شما به عنوان یک شهروند ایرانی اگر مایل به فریلنسری در آلمان هستید؛ ابتدا باید ببینید که شرایط لازم برای دریافت این نوع ویزا را دارید؛ سپس برای اخذ آن اقدام کنید. در ادامه شرایط لازم برای اخذ این نوع ویزا در آلمان ذکر شده است.

شرایط لازم برای دریافت ویزای فریلنسری آلمان

شرایط اولیه برای دریافت ویزای فریلنسری عبارتند از:

  • مدرک تحصیلی مرتبط با حوزه کاری موردنظر (حداقل دیپلم)
  • داشتن ایده کاری واضح و مناسب
  • اثبات سودآوری شغل مدنظر در آلمان
  • توانایی اثبات تمکن مالی برای کار و زندگی در آلمان
  • داشتن حقوق ماهانه بازنشستگی برای فریلنسرهای بالای ۴۵ سال

اگر فکر می کنید؛ شرایط اولیه دریافت ویزای فریلنسری را دارید؛ مدارک موردنیاز را فراهم و برای دریافت ویزا اقدام کنید.

مدارک موردنیاز برای دریافت ویزای فریلنسری آلمان

برای اخذ ویزای کاری فریلنسری به مدارک زیر نیاز دارید:

  • CV که نشان دهد در حوزه کاری موردنظر تجربه دارید. همچنین باید ذکر کنید که چرا مایلید به عنوان فریلنسر در آلمان کار کنید.
  • بیمه پزشکی که حداقل ۱۰۰ یورو در ماه را پوشش دهد.
  • قرارداد اجاره خانه، آپارتمان یا یک اتاق در آلمان
  • مدارک تحصیلی که بیانگر صلاحیت فعالیت شما در حوزه کاری مدنظر باشد.
  • متقاضیان بالای ۴۵ سال باید ثابت کنند که بعد از ۶۷ سالگی به مدت ۱۲ سال دارای حقوق ماهیانه ای به مبلغ حداقل ۹۲/۱۱۸۸ یورو در ماه هستند. البته شهروندان کشورهای ایران، اندونزی، ژاپن، سریلانکا، جمهوری دومینیکن، ترکیه، فیلیپین و آمریکا از این قاعده مستثنی هستند.
  • توصیه نامه از طرف مشتری های آتی متقاضی در آلمان
  • گردش حساب بانکی که نشان دهد فرد دارای حداقل ۹۰۰۰ یورو در سال است. ۹۰۰۰ یورو مبلغ موردنیاز برای یک سال زندگی در برلین هست. اگر فرد ثابت کند که پول بیشتری دارد؛ شانس بیشتری برای اخذ ویزای فریلنسری آلمان خواهد داشت.

چنانچه مدارک لازم جهت اخذ ویزای کاری فریلنسری آلمان را دارید؛ می توانید برای دریافت آن اقدام کنید. در ادامه، روند اخذ ویزا توضیح داده شده است.

نحوه اخذ ویزای فریلنسری آلمان

برای دریافت ویزای کاری فریلنسری آلمان ابتدا باید وقت سفارت بگیرید. بعد از گرفتن وقت سفارت آلمان می بایست در زمان مقرر به سفارت مراجعه کنید‌. مراجعه حضوری شما به سفارت جهت تحویل مدارک موردنیاز، انجام مصاحبه و پرداخت هزینه ویزای فریلنسری آلمان است. هزینه ویزا بسته به کشور محل اقامت متقاضی بین ۵۰ تا ۱۱۰ یورو است. بعد از مصاحبه باید منتظر پاسخ سفارت بمانید. اگر پرونده شما کامل باشد و در مصاحبه نیز موفق عمل کرده باشید؛ سفارت اقدام به صدور ویزا برای شما می کند. فقط دقت داشته باشید که ویزای فریلنسری آلمان در انواع متفاوتی صادر می شود. پس نوع ویزا را به درستی انتخاب کنید تا احتمال ریجکت شدن درخواست شما به حداقل برسد.

انواع ویزای فریلنسری در آلمان

ویزای فریلنسری آلمان در دو نوع هنری و کاری صادر می شود. ویزای فریلنسری هنری به هنرمندانی اختصاص دارد که فقط قصد اقامت در شهر برلین را دارند. همچنین متقاضی حتماً باید یک هنرمند یا یک روزنامه نگار باشد. چنانچه سفارت در تشخیص حوزه کاری متقاضی شک کند؛ درخواست وی را به اداره استخدام فدرال آلمان می فرستد. پروسه بررسی پرونده در اداره استخدام فدرال حدود ۳ ماه به طول می انجامد. پس بهتر هست که فرد زمینه کاری خود را به وضوح مشخص کند. تحت چنین شرایطی، رسیدگی به درخواست متقاضی معمولاً بیشتر از یک روز زمان نمی برد.

افرادی که حوزه کاری آنها غیر از زمینه های هنری و روزنامه نگاری است باید برای دریافت ویزای فریلنسری کاری درخواست دهند. تمام درخواست های اخذ ویزای فریلنسری کاری به اداره استخدام فدرال ارسال می شوند. بنابراین پروسه دریافت ویزای فریلنسری کاری حدود ۳ ماه به طول می انجامد.

در هر حال بعد از دریافت ویزا، فرد می تواند وارد خاک آلمان شود اما بعد از ورود باید برای اخذ مجوز اقامت اقدام کند.

مجوز اقامت برای دارندگان ویزای فریلنسری

فریلنسر از زمان ورود به آلمان به مدت دو ماه وقت دارد که برای گرفتن مجوز اقامت اقدام کند. برای گرفتن مجوز اقامت باید مراحل زیر را طی کرد:

ثبت آدرس:

فرد بعد از ورود به آلمان موظف است که آدرس محل سکونت خود را در نزدیکترین اداره ثبت به ثبت برساند.

اخذ بیمه درمانی:

اگه بیمه مسافرتی شخص کوتاه باشد؛ قبل از اتمام انقضای بیمه می بایست برای خرید بیمه درمانی جدید اقدام کند.

افتتاح حساب بانکی:

فریلنسر موظف به افتتاح حساب بانکی در آلمان است و از همین حساب بانکی نیز باید برای دریافت پرداختی ها استفاده کند.

بعد از ثبت آدرس، اخذ بیمه درمانی و افتتاح حساب بانکی، فرد باید با مراجعه به اداره محلی مهاجرت آلمان برای دریافت مجوز اقامت درخواست دهد.

لازم به ذکر است که فرد برای اینکه به عنوان فریلنسر فعالیت خود را شروع کند؛ موظف به ثبت فعالیت خود در اداره مالیات نیز هست.

ثبت نام فریلنسر در آلمان

بعد از ثبت آدرس، یک شناسه مالیاتی به شخص اختصاص داده می شود. فرد برای ثبت نام فعالیت فریلنسری خود در آلمان باید شناسه مالیاتی و مدارک لازم را به اداره محلی مالیات ارائه دهد. بعد از ثبت فعالیت در اداره مالیات، فرد می تواند به عنوان فریلنسر کار کند. اداره محلی مالیات یا Finanzamt، مسئول دریافت مالیات از شما نیز است.

مالیات برای دارندگان ویزای فریلنسری آلمان

دارندگان ویزای فریلنسری از پرداخت مالیات تجاری یا Gewerbestueur معاف هستند اما مشمول مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده می شوند‌. نرخ مالیات بر درآمد در آلمان بین ۱۴ تا ۴۲ درصد است. افرادی که درآمد آنها کمتر ۹۱۶۹ یورو در ماه هست از پرداخت مالیات بر درآمد معاف هستند‌. علاوه بر این، دارندگان ویزای فریلنسری باید ۵/۵ درصد نیز تحت عنوان هزینه همبستگی پرداخت کنند.

در این مطلب، اصلاعات مختلفی در مورد ویزای فریلنسری آلمان ارائه شد. اما امکان تمدید این نوع ویزا از دیگر نکات مطرح در این بحث است که در ادامه به آن پرداخته می شود.

شرایط تمدید ویزای فریلنسری

ویزای فریلنسری آلمان قابل تمدید است. کسب درآمد و پرداخت به موقع مالیات از شروط اصلی تمدید ویزا هستند‌. در غیر این صورت ممکن است که از تمدید ویزای فرد جلوگیری شود‌. شایان ذکر است که بعد از ۳ سال فریلنسری، فرد می تواند ویزای خود را به یک اقامت طولانی مدت تبدیل کند. تحت چنین شرایطی معمولاً افراد تمایل دارند که به همراه خانواده خود به آلمان مهاجرت کنند. در بخش پایانی خواهیم دید که آیا آلمان به همراهان دارنده ویزای فریلنسری نیز ویزا می دهد؟

ویزای همراه فریلنسر

خوشبختانه دولت آلمان به همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال دارندگان ویزای فریلنسری آلمان، ویزا می دهد. البته فرد باید اثبات کند که تمکن مالی لازم برای زندگی خود و همراهانش در آلمان را دارد. ضمناً فرد باید مجوز اقامت خود در آلمان به همراه مدارک شناسایی همراهان و سند ازدواج را نیز به سفارت ارائه دهد. اگر مدارک کامل باشند؛ سفارت اقدام به صدور ویزای همراه فریلنسر می کند. بدین ترتیب فرد می تواند در کنار خانواده خود به عنوان فریلنسر در دل یک نظام اقتصادی قدرتمند فعالیت کند.

در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتر در زمینه ویزای فریلنسری دارید لطفا فرم مشاوره و ارزیابی موجود در وب سایت را تکمیل نموده و منتظر تماس همکاران ما باشید. همچنین شما می توانید برای اخد این نوع ویزا ار مشاوران لتس مایگریت کمک بگیرید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *