ثبت شرکت

جدیدترین شرایط ثبت شرکت در آلمان

ثبت شرکت در آلمان

ثبت شرکت در آلمان به همراه شرایط مورد نیاز، هزینه ها، مزایای ثبت انواع شرکت به طور کامل در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرند. در ادامه با ما همراه باشید.

آلمان یکی از قدرتمندترین و صنعتی ترین کشورهای حوزه یورو است. صنعت قدرتمند، نظام آموزشی قوی و زیرساخت های مدرن آلمان در دنیا مثال زدنی است. به همین دلیل سالانه هزاران نفر به این کشور مهاجرت می کنند. راه های مختلفی برای مهاجرت به آلمان وجود دارد. سرمایه گذاری و ثبت شرکت در آلمان یکی از راه های مهاجرت به این کشور است. افراد زیادی با رویای کار و زندگی در دل چهارمین اقتصاد برتر دنیا اقدام به ثبت شرکت در این کشور می کنند.

آلمان در بحث تولید و صادرات رقابت تنگاتنگی با آمریکا و چین دارد. بنابراین زمینه رشد شرکت های بین المللی در این کشور به خوبی فراهم است. به گونه ای که حدود ۷۳ درصد از شرکت های بزرگ دنیا، آلمان را برای افتتاح شعبه در اروپا انتخاب کرده اند. پس اگر شما هم مایل به سرمایه گذاری در اروپا هستید؛ به آلمان به عنوان یک گزینه جدی فکر کنید. در ادامه با مزایای ثبت شرکت در آلمان بیشتر آشنا می شویم.

مزایای ثبت شرکت در آلمان

بدون شک آلمان، موتور اقتصادی اروپا و یکی از خلاق ترین کشورهای دنیا است. سرمایه گذاری در چنین کشوری، مزایای مختلفی دارد. در بین مزایای ثبت شرکت در آلمان به موارد زیر می توانیم اشاره کنیم:

  • امکان مالکیت ۱۰۰ درصدی سهام شرکت
  • دسترسی آسان به بازار اروپا و جهان
  • امکان افتتاح حساب بانکی در برترین کشورهای دنیا بدون پرداخت مالیات
  • امکان شرکت در مناقصات بین المللی
  • استفاده از وام های تجاری با بهره کم
  • امکان دریافت اقامت آلمان برای متقاضی و خانواده وی

موارد مذکور، بخشی از مزایای سرمایه گذاری در آلمان هستند. اما هر امری، معایب و محدودیت های خاص خود را نیز دارد. در بخش بعدی با محدودیت های سرمایه گذاری در آلمان آشنا می شویم.

معایب و محدودیت های ثبت شرکت در آلمان

معایب و محدودیت های ثبت شرکت در آلمان عبارتند از:

  • هزینه نسبتاً بالای مهاجرت به آلمان
  • هزینه نسبتاً بالای تمدید مجوز اقامت در آلمان
  • الزام اثبات دریافت حقوق بازنشستگی برای متقاضیان بالای ۴۵ سال
  • الزام ارائه مدرک زبان آلمانی برای متقاضیانی که مدرک کارشناسی ندارند
  • الزام ارائه مدرک زبان آلمانی سطح A1 برای اخذ ویزای همراه آلمان

با توجه به مزایا و معایب ذکر شده اگر مایل به سرمایه گذاری در این کشور هستید؛ قبل از هر اقدامی باید شاخص های سرمایه گذاری در آلمان را بررسی کنید. در بخش بعدی، تعدادی از استانداردهای ثبت شرکت در آلمان را معرفی می کنیم.

استانداردهای سرمایه گذاری و ثبت شرکت در آلمان

بررسی استانداردهای سرمایه گذاری قبل از ثبت شرکت الزامی است. در این بخش، تعدادی از استانداردهای سرمایه گذاری و ثبت شرکت در آلمان را معرفی می کنیم:

نرخ مصادره اموال: نرخ مصادره اموال، احتمال مصادره اموال سرمایه گذار خارجی توسط دولت را بیان می کند. این استاندارد با عددی بین ۱ تا ۷ اعلام می شود. هرچه مقدار این استاندارد کمتر باشد؛ احتمال مصادره اموال کمتر است. نرخ مصادره اموال در آلمان یک است. بنابراین فضای سرمایه گذاری در آلمان امن است.

نرخ بیکاری: نرخ بیکاری پایین تر برابر با فضای اقتصادی پایدارتر و مطلوب تر است. نرخ بیکاری در آلمان در سال ۲۰۲۰ حدود سه درصد بوده است.

نرخ سود بانک ها: نرخ سود تسهیلات بانکی در آلمان حدود ۵/۴ درصد است که در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی بالا نیست. بنابراین در صورت نیاز به اخذ وام از پرداخت سودهای هنگفت معاف خواهید بود‌.

نرخ تولید ناخالصی ملی: رشد تولید ناخالصی ملی، شرایط اقتصادی مطلوب و پایدار را نشان می دهد. آمار بیانگر رشد نرخ تولید ناخالصی ملی در آلمان است.

علاوه بر موارد مذکور، نرخ مالیات شرکت ها در آلمان را نیز بررسی کنید. در بخش بعدی به این بحث می پردازیم.

نرخ مالیات شرکت های آلمانی

نرخ مالیات یکی از فاکتورهای موثر بر ثبت شرکت در کشور مقصد است. طبق آمار، نرخ مالیات شرکت های آلمانی از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰ حدود ۳۱ درصد بوده است. در واقع ۳۱ درصد از سود سالانه خود را باید به عنوان مالیات پرداخت کنید. با این تفاسیر اگر مایل به سرمایه گذاری در آلمان هستید لازم است که شرایط سرمایه گذاری در این کشور را بررسی کنید. در ادامه با شرایط لازم جهت ثبت شرکت در آلمان آشنا می شویم.

شرایط عمومی لازم برای ثبت شرکت در آلمان

طبق قوانین دولت آلمان، سن شما به عنوان سرمایه گذار نباید کمتر از ۲۰ سال باشد. اگر سن شما بالای ۴۵ سال است؛ باید مدارکی دال بر دریافت حقوق بازنشستگی ماهانه ارائه دهید. همچنین اگر مدرک شما کمتر از لیسانس است؛ ملزم به ارائه مدرک زبان آلمانی هستید. علاوه بر اینها باید ثابت کنید که تمکن مالی لازم برای اداره حداقل یک سال شرکت را دارید. مخارج یک سال شرکت عبارتند از:

  • حقوق یک سال خود به عنوان مدیرعامل شرکت
  • حقوق یک سال کارمندان
  • هزینه اجاره دفتر شرکت به مدت یک سال
  • سایر هزینه های متفرقه مانند هزینه تبلیغات

حال که صحبت از هزینه اداره شرکت شد؛ اجازه دهید که حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت در آلمان را بررسی کنیم.

حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت در آلمان

حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت در آلمان به نوع شرکت بستگی دارد. به عنوان مثال، حداقل سرمایه لازم برای ثبت بعضی از شرکت های با مسئولیت محدود ۲۵ هزار یورو است. این مبلغ بسته به نوع شرکت افزایش پیدا می کند. به عنوان مثال، حداقل سرمایه لازم برای ثبت بعضی از شرکت های سهامی ۵۰ هزار یورو است‌. پس برای تخمین حداقل سرمایه لازم ابتدا باید نوع شرکت را انتخاب کنید. در ادامه، انواع شرکت قابل ثبت در آلمان را معرفی می کنیم.

انواع شرکت در آلمان

همانطور که گفتیم؛ حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت در آلمان به نوع شرکت بستگی دارد. علاوه بر این، هر نوع شرکت دارای مزایا و محدودیت های خاص خود است‌. پس نوع شرکت باید متناسب با فعالیت تجاری موردنظر باشد. در نتیجه، شناخت انواع شرکت در آلمان الزامی است. در بخش های بعدی با انواع شرکت قابل ثبت در آلمان آشنا می شویم.

شرکت با مسئولیت محدود یا GmbH

ثبت شرکت با مسئولیت محدود یا GmbH فقط با یک سرمایه گذار امکان پذیر است. تصمیم گیری در مورد امور روزانه شرکت بر عهده مدیر شرکت است ولی باید به تایید مجمع سهامداران برسد. در این نوع شرکت ها، انتقال سهام به شرکا امکان پذیر نیست. حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود یا GmbH ۲۵ هزار یورو است.

شرکت های سهامی

در شرکت های سهامی، مسئولیت هر فرد به سرمایه وی بستگی دارد. شرکت سهامی به یک هیئت ناظر حداقل ۳ نفری یا حسابرس نیاز دارد. حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت های سهامی در آلمان ۵۰ هزار یورو است.

شرکت شراکتی عام

برای ثبت شرکت شراکتی عام در آلمان به حداقل دو شریک نیاز است‌. همه شرکا می توانند در تصمیم گیری های شرکت مداخله کنند. همچنین در صورت بروز ورشکستگی، ضرر و زیان ایجاد شده به طور یکسان بین شرکا تقسیم می شود.

ثبت شعبه در آلمان

شرکت های خارجی می توانند اقدام به افتتاح شعبه در آلمان کنند. دارایی ها و بدهی های شعبه بر عهده شرکت مادر است.

طبق آنچه گفته شد؛ نوع شرکت باید متناسب با فعالیت تجاری موردنظر باشد. بعد از انتخاب نوع شرکت باید مدارک لازم برای ثبت شرکت در آلمان را فراهم کنید. در بخش بعدی به این بحث می پردازیم.

مدارک لازم برای ثبت شرکت در آلمان

مدارک لازم برای ثبت شرکت در آلمان عبارتند از:

  • مدارک شناسایی
  • پاسپورت معتبر
  • مدارک تحصیلی
  • مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی
  • مدارک شغلی
  • گواهی دریافت حقوق بازنشستگی (برای متقاضیان بالای ۴۵ سال)
  • گواهی تامین حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت

علاوه بر اینها برای ثبت شرکت به یک طرح تجاری یا بیزنس پلان نیز نیاز دارید. در بخش بعدی بیشتر در مورد طرح تجاری لازم صحبت می کنیم.

طرح تجاری یا بیزنس پلان

طرح تجاری یا بیزنس پلان لازم برای ثبت شرکت در آلمان باید به تصویب اتاق بازرگانی آلمان برسد. برای انجام این امر، طرح تجاری باید:

  • بیانگر سودآوری طرح موردنظر برای دولت آلمان باشد‌.
  • حداقل درآمد شرکت را پیشبینی کند.
  • راه های بازاریابی مدنظر را بیان کند.
  • راه های تامین سرمایه شرکت را عنوان کند.

اگر طرح تجاری موردنظر، دولت آلمان را متقاعد کند؛ طرح تصویب می شود و می توانید اقدام به ثبت شرکت کنید. در بخش بعدی با مراحل ثبت شرکت در آلمان آشنا می شویم.

مراحل ثبت شرکت در آلمان

برای سرمایه گذاری و ثبت شرکت در آلمان باید مراحل زیر را پیگیری کنید:

  • اخذ مجوز اقامت کوتاه مدت در آلمان (ویزای شینگین)
  • رزرو اسم شرکت (از انتخاب اسم های تکراری و گمراه کننده پرهیز کنید)
  • ارائه طرح تجاری و اخذ تاییدیه از اتاق بازرگانی آلمان
  • تنظیم اساسنامه
  • اجاره دفتر برای استقرار شرکت
  • ثبت شرکت در محضر
  • افتتاح حساب بانکی
  • ثبت شرکت در دادگاه نورنبرگ
  • ثبتنام در اتاق بازرگانی
  • ثبتنام در اداره مالیات

بعد از ثبت شرکت می توانید به سفارت این کشور مراجعه کنید و برای اخذ ویزا درخواست دهید. دولت آلمان به افرادی که موفق به سرمایه گذاری در آلمان شوند؛ ویزای یک ساله اعطا می کند. این ویزای اقامتی یک ساله قابل تمدید است. در ادامه با شرایط تمدید ویزا آشنا می شویم.

شرایط تمدید ویزای اقامتی آلمان

بعد از سرمایه گذاری در آلمان موفق به دریافت ویزای اقامتی یک ساله می شوید. ویزای اقامتی آلمان به مدت ۳ تا ۵ سال قابل تمدید است. برای تمدید ویزا باید مالیات پرداخت کرده باشید؛ شرکت فعال و سودآور بوده باشد؛ همچنین باید ثابت کنید که هزینه لازم برای اداره شرکت در سال آینده را دارید. تحت چنین شرایطی، ویزا تمدید می شود. اما هدف بسیاری از افراد از سرمایه گذاری در آلمان، گرفتن اقامت دائمی این کشور است. در بخش بعدی به این موضوع می پردازیم.

اخذ اقامت دائم آلمان از طریق ثبت شرکت

مهاجرت به آلمان، طرفداران زیادی در کشور ما دارد. اگر هدف شما هم از ثبت شرکت در آلمان اخذ اقامت دائمی این کشور است؛ باید بگوییم که خوشبختانه انجام این امر میسر است. در واقع اگر به مدت ۳ تا ۵ سال در آلمان کار و زندگی کنید؛ مالیات بپردازید و دچار مشکلات حقوقی نشوید؛ بعد از ۳ تا ۵ سال می توانید برای گرفتن اقامت دائمی آلمان اقدام کنید. تحت چنین شرایطی، اغلب افراد تمایل دارند که برای خانواده خود نیز ویزا دریافت کنند. در بخش پایانی در مورد گرفتن ویزای همراه آلمان صحبت می کنیم.

ویزای همراه آلمان

اگر موفق به گرفتن مجوز اقامت آلمان از طریق ثبت شرکت شوید؛ می توانید برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود نیز ویزای همراه بگیرید. برای انجام این امر باید همسر و فرزندان شما دارای مدرک زبان آلمانی در سطح حداقل A1 باشند. اگر موفق به اخذ ویزای همراه آلمان شوید؛ فرزندان شما می توانند در این کشور تحصیل کنند.

در پایان امیدواریم که اطلاعات مفیدی در مورد ثبت شرکت در آلمان ارائه کرده باشیم. در صورت نیاز حتماً با وکلای حرفه ای این حوزه مشورت کنید. در صورت داشتن هرگونه سوال و نیاز به مشاوره با ما تماس بگیرید. همچنین می توانید با تکمیل فرم ارزیابی مهاجرتی منتظر تماس مشاوران ما باشید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *